european bartender school

för fyra veckor sedan gick vi in i ett klassrum med stora förväntningar
vi fick prova flaira och det kändes omöjligt att ens kunna klara av första steget
baren bestod av sex flaskor med sprit och detta kändes då mycket och förvirrande
 
varje dag var det fem nya drinkar
vilket betydde att baren fylldes på med mer och mer olika spritsorter
varje dag bestod av flair, free pouring och bartid
när vi stod i baren fick vi beställning på beställning
 
nu känns det konsigt att vi en dag kunde tycka att sex flaskor sprit var mycket
då det slutade med närmare 30-40 flaskor
och 75 drinkar
 
vi har gjort flera rutiner i flair, med både flaskor och shaker
det har smakats på drinkar, de vi lärt oss samma vecka
 
vi har haft teorilektioner med prov. prov där tre fel kunde ge ett betyg B
alltså ville man ha ett A, krävdes plugg plugg plugg plugg plugg
ville man kunna drinkarna för att kunna stå i baren och klara av att jobba utan hjälp krävdes ännu mer plugg
 
det kändes omöjligt när final exams bara skulle vara om en vecka
det gick trögt i baren, recepten satt inte
men bara några dagar senare satt alla recept och det gick fort
var bland dem snabbaste i klassen, bästa tiden 8 drinkar på 6:13
 
när väl provet kom kändes tiden inte lika viktig som att recepten var rätt
 
det slutade med 95% procent på barprovet A
98% på teori provet A
97% på teoriprov Bar ( skriva alla 75 drinkar, där ett fel, alltså fel garnish, fel mått eller så gav minus tio poäng och hela drinkan blev fel)
minns en procenten på flair men fick A i både working och exhibition
79 % i freepouring 
 
sedan hade vi prov varje vecka som låg på alla drinprov 100 % och teoritest mellan 94-100
detta slutade med ett resultat på 95 % procent i kursen vilket var ett A!!!
så himla glad
 
nu ska det blandas drinkar åt alla fina vänner. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

GRATTIS!

2012-10-07 @ 21:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0